Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

İmam Hüseyin’in (a.s) mübarek viladetinin yıldönümü, Bursa Ehl-i Beyt Camii’nde büyük bir coşkuyla kutlandı. 

12 Şubat 2024
İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

Muhammed Çaça’nın sunduğu program, Bursa Ehl-i Beyt Camii İmamı Metin Gök’ün Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve hoş geldiniz konuşmasıyla başladı.

Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Ali Salmanlı,“İlahi programların tamamı yüce Allah’ın hikmeti üzere kurulmuştur. İmam Hüseyin’in (a.s), İmam Zeynel Abidin’in (a.s) ve Hz. Abbas’ın (a.s) Şaban ayında dünyaya gelmeleri tesadüf değildir.

İmam Hüseyin (a.s) Allah yolunda her şeyini vermiştir. Yüce Allah da verilmesi gereken ne varsa İmam Hüseyin’e (a.s) ihsan etmiştir. İmam Hüseyin’in (a.s) hem annesi, hem de babası masum olmakla birlikte İmam Hüseyin (a.s) aynı zamanda dokuz masum imamın babasıdır.

Duanın kesin makbul olduğu yerlerden birisi de İmam Hüseyin’in (a.s) mübarek kabrinin kenarıdır. İmam Hüseyin’in (a.s) ziyareti için geçirilen günler ömürden sayılmamaktadır. Yüce Allah dünyada ziyaretini ve ahirette de şefaatlerini bizlere nail eylesin.” dedi.

Anma programında Azerbaycanlı ünlü Ehl-i Beyt meddahı Seyyid Taleh Boradigahi ilahileriyle coşkulu anlar yaşatırken, program verilen ihsan yemeğinin ardından son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.