Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Tahtakale Zeyneb-i Kübra Camii'nde Anıldı

Peygamber Efendimizin torunu Hz. Ali (a.s) ve Hz. Fatıma(s.a) kızı Kerbela'nın mesajını günümüze taşımış, hüzünler anası Hz. Zeyneb, doğum yıl dönümünde adıyla müzeyyen Zeyneb-i Kubra Camii'nde yüzlerce Ehl-i Beyt dostunun katılımıyla coşkuyla kutlandı. 

12 Aralık 2021
Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Tahtakale Zeyneb-i Kübra Camii'nde Anıldı

11 Aralık Cumartesi günü Tahtakale Zeyneb-i Kübra Camii'nde gerçekleşen Kutlu Doğum programına, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Avcılar Belediyesi Başkanı Av. Turan Hançerli, CABİR Başkanı Seyyid Seccad Karakuş, CABİR âlimleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ehl-i Beyt dostları katıldı.

Sunumunu Zeyneb-i Kubra Camii gençlerinden Ehed Aymaz’ın yaptığı program Muhammed Koç'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kuran-Kerim tilavetinin ardından Zeyneb-i Kubra Camii İmamlarından Ş. Ehat Solhan günün anlam ve önemiyle alakalı bir konuşma yaptı.

Programda Ehl-i Beyt meddahı Halil Çelik’in okuduğu ilahi ve methiyelere Ehl-i Beyt dostları da eşlik etti.


İlahilerin ardından kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz davet edildi.Özgündüz; “Ruzi Mahşerde rabbimizin ve peygamberimizin huzuruna çıkacağız. Eğer rabbim Allah’tır dedikten sonra dosdoğru durmuşsak, hakikati eğip bükmemişsek, imanımızın gereğini pratiğimize yansıttıysak inanın ahiret yolculuğunun başında melekler inip bizleri selamlayacak ve yeni gideceğimiz dünyayla ilgilide bizi rahatlatacaktır. Korkmayın endişelenmeyin diye. Bu Kur’anın ayetidir. Hz. Zeyneb (s.a) çıtayı öyle bir yükseğe koymuştur ki, bu noktada Hz. Zeyneb (s.a)’e üstünlük çalacak bir isim tanıyor musunuz?

Her biri cihana bedel yiğitlerini birkaç saat içerisinde verecek, Yezid’in karşısında dimdik duracak ve Yezid’in gördün mü Allah kardeşlerine neler etti sözü karşısında, Hz. Zeyneb (s.a) ben güzellikten başka bir şey görmedim demiştir. Ubeydullah bin Ziyad aslında Hz. Zeyneb (s.a)’in şahsında inkılaba ümit bağlamış halkın ümitlerini yok etmek istiyordu ama Hz. Zeyneb (s.a) o fırsatı vermemiştir. En kâmil rol model Hz. Zeyneb (s.a)’dir. Doğru yol ve rol model istiyorsanız dosdoğru Hz. Zeyneb (s.a)’in peşine takılın. 

Bugün aynı zamanda toplumumuzun çok değerli âlimlerinden H. Ş. Furuddin Koç’un irtihalinin yıl dönümüdür. Allah onu sevdikleriyle haşr etsin.” dedi.

 

Özgündüz’ün ardından programa desteklerinden ötürü Avcılar Belediyesi Başkanı Av. Turan Hançerli ve Ak Parti Avcılar Meclis Üyesi Erol Aydeniz’e Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz tarafından plaket taktim edildi. 

Plaket takdiminin ardından pasta kesimiyle viladet programı sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.